YES WE ZIJN WEER OPEN! Schrijf je nu in en ontvang 4 weken extra + geen inschrijf geld! YES WE ZIJN WEER OPEN! Schrijf je nu in en ontvang 4 weken extra + geen inschrijf geld!

Krachttraining om sterker te worden

Wil jij moeiteloos zware gewichten kunnen tillen? Ervaar bij je dagelijkse bezigheden regelmatig dat je niet genoeg kracht hebt, bijvoorbeeld bij het tillen van zware tassen? Of kun jij meer kracht in je benen gebruiken om beter te presteren bij het wielrennen, boksen of atletiek. Zet krachttraining in om sterker te worden. Met krachttraining kun je de spiermassa in je hele lichaam versterken.

Hoe word je sterk?

Met dikkere spiervezels kun je zwaardere gewichten tillen. Deze vezels maakt het lichaam aan wanneer je spieren samentrekken. Tijdens krachttraining oefeningen maak je korte, explosieve bewegingen waarmee jij je spieren versterkt en vergroot. Voor het beste resultaat kun je het beste 4 tot 6 keer per week trainen. Het is belangrijk om nooit twee dagen achter elkaar dezelfde spiergroepen te trainen. Je spieren hebben rust nodig om te herstellen en ook om te groeien. Werk met een praktische krachttraining schema. Train de ene dag je borst, triceps en schouder en de volgende dag je benen, rug en biceps.

Krachttraining schema

Begin krachttraining altijd met lichte gewichten en bouw gedoseerd op naar zwaardere gewichten. In onze sportschool zijn altijd deskundige instructeurs die jou kunnen begeleiden bij je krachttraining. Ze leren je hoe je krachttraining oefeningen moet uitvoeren, met welke gewichten en hoe je blessures voorkomt. Laat ze een krachttraining schema op maat voor je opstellen. Ons advies: probeer elke week opnieuw stappen te maken, maar zorg ervoor dat je je niet forceert. Wanneer je tijdens je workout voldoende varieert met het aantal sets, herhalingen, intensiteit en de verschillende krachttraining oefeningen, zullen je spieren sneller groeien.

Combineer krachttraining met cardiofitness

Om kracht op te bouwen en sterker te worden zul je beheerst en gecontroleerd moeten trainen. Daarnaast is het verstandig om krachttraining te combineren met bijvoorbeeld cardiofitness of een van onze groepslessen. Zo werk je tegelijkertijd aan een goede conditie en een gezond gewicht. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om te werken aan je conditie en je spiermassa. Begin vandaag nog met krachttraining oefeningen om sterker te worden.

Sterker worden met il fiore healthcenters

Onze sportscholen zijn uitgerust met gebruiksvriendelijke krachtapparatuur (onder meer van Hammer Strength) en losse gewichten die jij nodig hebt voor een efficiënte en effectieve krachttraining. Het voordeel van krachttraining oefeningen met losse gewichten is dat je de bewegingen op een natuurlijke manier uitvoert. Dat maakt het trainen meteen een stuk uitdagender! Wil je zeker weten dat jij goed bezig bent, laat dan onze instructeurs een krachttraining schema op maat maken.